Σχολιάστε

Συγκέντρωση πρωτοβουλίας Τετάρτη 4 Ιουλίου

Μπορούμε να αντέξουμε τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές;
Μπορούμε να πληρώνουμε περισσότερα όταν κερδίζουμε λιγότερα;

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των χαρατσιών και είμαστε αντίθετοι σε όποιον τρόπο επιλέξουν για την είσπραξη τους.

Καθιστούμε σαφές ότι θα αντιδράσουμε και θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε συμπολίτη που θα αντιμετωπίσει απόπειρα διακοπής του ρεύματος λόγω άρνησης πληρωμής του χαρατσιού ή λόγω αδυναμίας να πληρώσει το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, είτε εμποδίζοντας τους εργολάβους, είτε επανασυνδέοντας το ρεύμα που αποτελεί κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης.

Απαιτούμε μείωση των τιμολογίων στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ( ρεύμα, νερό,τηλέφωνο ) κατά 50%, ίση με την αντίστοιχη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα.

Απαιτούμε την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από το κωμικοτραγικό όριο των 5000ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 3,03 εκατ. άτομα (27,7%) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας το οποίο ορίζεται στα 7.178 ευρώ τον χρόνο σε ατομικό επίπεδο και στα 15.073 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

Απαιτούμε ανάλογη μείωση στα δημοτικά τέλη και την πλήρη κατάργηση αυτών των τελών για όλους τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Καλούμε το δήμο της Ραφήνας να αναπτύξει δίκτυο προστασίας για τους πολίτες του. Να επαναλειτουργήσει η δημοτική συγκοινωνία, να συνδέσει τη Ραφήνα με το Πικέρμι και το αστικό λεωφορείο. Να αναλάβει η δημοτική αρχή τη δαπάνη των παροχών του ηλεκτρισμού και της ύδρευσης σε κάθε άνεργο και κάθε συμπολίτη μας που αδυνατεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες να συνταχθούμε μαζί σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αντίστασης που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση αποτελεί καθήκον!

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/7 ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΑΡΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στις 7.00 μμ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: