Σχολιάστε

Το έγκλημα στις Σκουριές Χαλκιδικής

Η νέα γλώσσα της εξουσίας και η διαστρέβλωση της αλήθειας 

Από πότε το έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές Χαλκιδικής αποκαλείται επένδυση; Μα, από τότε που η πιο φασιστική – ακροδεξιά κυβέρνηση που έχουμε δει μετά τη χούντα, διάβασε το “1984” του Orwell. Και αυτό που ζούμε εδώ και καιρό είναι ο εφιάλτης του Orwell. Έλεγχος της σκέψης, βιασμός της γλώσσας, μέσα προπαγάνδας στην απόλυτη υπηρεσία της εξουσίας.

Το πρώτο στάδιο επιβολής μιας φασιστικής εξουσίας είναι ο βιασμός της γλώσσας και η αντιστροφή των εννοιών ώστε να σκοτώσουν τις ιδέες. “ Ο πόλεμος είναι ειρήνη…Η ελευθερία είναι σκλαβιά…Η άγνοια είναι δύναμη”. Ο έλεγχος του νου θα έρθει μέσω της νέας γλώσσας. Όποιος εκπαιδευτεί να τη χρησιμοποιεί, γίνεται αυτόματα υπήκοος της νέας τάξης πραγμάτων.

Βαφτίζουν “Ξένιο Δία” τις φυλακίσεις μεταναστών!

Βαφτίζουν “Αθηνά” το κλείσιμο Πανεπιστημιακών σχολών!

Βαφτίζουν “Δημοκρατία” τη διακυβέρνηση της χώρας από μία μειοψηφία που κάθε φορά εκλέγεται με ψεύτικες υποσχέσεις και μισείται από το λαό και, από την άλλη μεριά, αποκαλούν “Δικτάτορα” τον Τσάβες που κυβερνούσε με πλειοψηφίες του 55 ή του 600/0 και ήταν ο αγαπημένος ηγέτης των φτωχών της χώρας του

  Το έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική

Βαφτίζουν “Επένδυση” το έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές. Ε, λοιπόν, όχι! Αυτό που συμβαίνει στις Σκουριές δεν είναι επένδυση, αλλά έγκλημα. Ένα έγκλημα εναντίον των ανθρώπων και του τόπου τους! Αν είναι για κάποιον επένδυση, είναι μόνο για την Καναδική εταιρεία,τον Μπόμπολα και τους εγχώριους μεσολαβητές που φροντίζουν, προφανώς με το αζημίωτο, να κόβουν και να ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους.

 

  • Αγόρασαν τα μεταλλευτικά δικαιώματα σε μια περιοχή συνολικά 317.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων το 92% είναι δάσος με μεταλλευτικό πλούτο αξίας περίπου 20 δις ευρώ, έναντι του ποσού των 11 εκατ. ευρώ ! Δηλαδή : αγόρασαν 35 ευρώ το στρέμμα !!

 

  • Από την επένδυση αυτή δεν έχει τίποτα να κερδίσει το ελληνικό κράτος. Τίποτα περισσότερο από τη φορολογία του κύκλου εργασιών μιας επιχείρησης με 1200 εργαζομένους.

 

  • Αλλά και αυτές οι 1200 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν ( προφανώς με τις αναμενόμενες πλέον συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα ), είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν το χάσιμο πολύ περισσότερων, καθώς παραδοσιακοί τομείς απασχόλησης στην περιοχή, όπως τουρισμός, αλιεία, μελισσοκομία, γεωργία, κτηνοτροφία θα δεχτούν ισχυρό πλήγμα από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η αποκαλούμενη “επένδυση” στην περιοχή.

 

  • Το δάσος των Σκουριών με τις υπεραιωνόβιες οξιές και δρυς του είναι ένα από τα λίγα δάση της Ελλάδας που έχουν γλιτώσει από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με τους κατοίκους, στο όρος Κάκαβος έχουν είδη κοπεί, στο πλαίσιο του “επενδυτικού” σχεδίου, 400-500 στρέμματα παρθένου δάσους, ενώαναμένεται να κοπούν συνολικά 4.500 στρέμματα. Στη θέση τους θα ανοίξει ένας κρατήρας με συνολική διάμετρο περίπου 2.000 μέτρων, που θα εξυπηρετήσει την επιφανειακή και υπόγεια εξόρυξη του κοιτάσματος, ενώ θα δημιουργηθούν και φράγματα για την εναπόθεση 346 εκατ. τόνων αποβλήτων που θα προκύψουναπότην επεξεργασία

 

  • Η περιεκτικότητα του εδάφους σε χρυσό στην περιοχή είναι μόλις 0,8 γραμμάρια ανά τόνο. Αυτό το στοιχείο και μόνο, αρκεί για να αντιληφθούμε το μέγεθος της καταστροφής που πρόκειται να συντελεστεί. Ολόκληρα βουνά θα εξαφανιστούν για να φτιαχτούν μερικά χρυσά δαχτυλίδια.

 

  • Η υδροβόρα μεταλλευτική δραστηριότητα, με τις γεωτρήσεις και τις επεξεργασίες εμπλουτισμού, θα στεγνώσει όλο το όρος του Κάκαβου. Και καθώς ο Κάκαβος είναι ο κύριος υδροφορέας της Β. Χαλκιδικής, όλα τα χωριά της περιοχής θα μείνουν χωρίς πόσιμο νερό, ενώ εξάλλου, επιφανειακά και υπόγεια ύδατα κινδυνεύουν άμεσα με μόλυνση από τους ρύπους της χημικής επεξεργασίας που προϋποθέτει η μεταλλουργία.

 

  • Η μέθοδος εξόρυξης που λέγεται ότι έχει επιλεγεί είναι η μέθοδος της κυάνωσης, καθώς είναι ο φθηνότερος τρόπος για τις εταιρείες να αντλήσουν ακόμα και τα τρίμματα χρυσού από το υπέδαφος. Η μέθοδος αυτή, όμως, θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η διαρροή κυανίου το 2000 σε ένα εργοστάσιο της Ρουμανίας που επεξεργαζόταν υπόλοιπα κοιτάσματος από προηγούμενη εξόρυξη χρυσού, προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ψαριών σε Ρουμανία, Ουγγαρία και Γιουγκοσλαβία, ενώ μολύνθηκαν τα αποθέματα πόσιμου νερού περίπου 2 εκατ ανθρώπων.

 

Με λίγα λόγια : H “επένδυση” αυτή θα αφήσει πίσω της κρανίου τόπο, μολυσμένα νερά, κατεστραμμένες δασικές εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων και κατεστραμμένα εδάφη

 

 Σκουριές 07

 

 Η άγρια καταστολή των αντιδράσεων των κατοίκων

 

Για όλα τα παραπάνω, ο λαός της Χαλκιδικής έχει ξεσηκωθεί και αντιστέκεται στο επιχειρούμενο οικονομικό και οικολογικό έγκλημα δίνοντας αγώνα για την ποιότητα της ζωής του, για το μέλλον των παιδιών του, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αξιοπρέπειά του .

Η κυβέρνηση των μνημονίων, όμως, στα πλαίσια του “επενδύσεις με κάθε κόστος” χρησιμοποιεί άγρια καταστολή και βία προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των κατοίκων. Βλέπουμε να εκτυλλίσονται σκηνές που παρόμοιές τους έχουμε δει στην Παλαιστίνη από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής. Στρατιωτικού τύπου εισβολές δεκάδων πάνοπλων αστυνομικών σε χωριά της περιοχής, ξυλοδαρμοί γυναικών, δακρυγόνα σε σχολεία, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, απαγωγές κατοίκων, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού (DNA).

 Σκουριές 04

 

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας

 

Απέναντι στο μήνυμα της κυβέρνησης για «επενδύσεις με κάθε κόστος», απέναντι στην τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής, απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής “Ενημέρωσης” ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας στις Σκουριές δίνει το μήνυμα της αντίστασης.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας για όλους όσοι πιστεύουν ότι πάνω από το χρήμα είναι ο άνθρωπος και η ποιότητα ζωής του και ότι μια καλύτερη κοινωνία μας αξίζει

ΥΓ. Μετά την πρωτοφανή σε μαζικότητα και μαχητικότητα αντίσταση του λαού της Κερατέας και αυτή που διεξάγεται τώρα από το λαό της Χαλκιδικής, ελπίζουμε ότι οι κυβερνώντες άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν πλέον να παίρνουν αποφάσεις ερήμην της τοπικής κοινωνίας, χωρίς διάλογο με αυτή και με λογικές του τύπου “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!”. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί, αρχής γενομένης, με την υπόθεση της χωροθέτησης χωματερής στο Γραμματικό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ας γνωρίζουν ότι θα συναντήσουν τις ίδιες αντιδράσεις!!!

Δείτε το  βίντεο του Γαλλικού καναλιού France2 για τις Σκουριές

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: