Σχολιάστε

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

Τη Δευτέρα 23/9 και ώρα 12.00 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ (κεντρικά γραφεία στη Χαλκοκονδύλη) για την υπεξαίρεση ποσών που πληρώθηκαν στη ΔΕΗ για το ρεύμα και αυθαίρετα, παράνομα και παράτυπα χρησιμοποιήθηκαν για εξόφληση του χαρατσιού.

Η επιστολή διαμαρτυρίας παρακάτω

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΗ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012  

Κύριοι,

Όπως διαπιστώσαμε με την αποστολή των πρόσφατων λογαριασμών της ΔΕΗ, για σημαντικό αριθμό παροχών ηλεκτρικού ρεύματος για τις οποίες δεν είχαμε πληρώσει το χαράτσι του 2012 (λεγόμενο Ε.Ε.Τ.Η.Ε.) ενεργήσατε αυθαίρετα, παράνομα και παράτυπα και χρησιμοποιήσατε το χρηματικό ποσό που σας είχαμε καταθέσει για πληρωμή της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος για άλλον σκοπό από αυτόν για τον οποίο προοριζόταν. Με την υπεξαίρεση αυτή συγκεκριμένα μεταφέρατε προς τις ΔΟΥ, για μερική πληρωμή του χαρατσιού του έτους 2012, παρά τη θέληση μας, χρήματα που σας είχαμε κατατεθέσει για την εξόφληση της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα για μεγάλο αριθμό παροχών, στις οποίες ενεργήσατε αυθαίρετα, είχατε πληροφορηθεί τη σαφή δήλωση της βουλήσεώς μας με εξώδικες δηλώσεις –γνωστοποιήσεις περί άρνησης πληρωμής των ποσών των δόσεων του ΕΕΤΗΔΕ και εξοφλήσεως ΜΟΝΟ της αξίας του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες ήταν ρητές, σαφείς και κατηγορηματικές, έτσι ώστε κατά κανέναν τρόπο να μην μπορούν ούτε να παραγνωριστούν, ούτε να παρερμηνευθούν, ούτε να αμφισβητηθούν ως σαφείς δηλώσεις της βουλήσεώς μας.

Παρά ταύτα, ενεργήσατε διαφορετικά, από όσα είστε υποχρεωμένοι. Αποστείλατε λογαριασμούς της ΔΕΗ με τους οποίους γνωστοποιείτε ότι μεταφέρατε προς τις ΔΟΥ ως μερική εξόφληση χαρατσιού, ποσά που σας είχαμε καταθέσει για την εξόφληση ρεύματος, υπεξαιρώντας χρήματα.

Με την πράξη σας αυτή δημιουργήσατε σε βάρος μας οφειλή προς τη ΔΕΗ και με την αυθαίρετη ενέργειά σας αυτή, προωθείτε δόλια τη διακοπή ρεύματος, λόγω πλαστής εικόνας οφειλής ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να παρακάμψετε την απόφαση του Συμβούλιου του ΣτΕ που απαγορεύει, ως αντισυνταγματική, τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω μη εξόφλησης του χαρατσιού. Επιπρόσθετα, αυτή η ενέργεια σας έγινε σε επανάληψη παρόμοιας ενέργειας για το χαράτσι του 2011, για την οποία σας είχαμε επισημάνει την αυθαιρεσία και είχαμε ζητήσει να μην επαναληφθεί. Παρά ταύτα την επαναλάβατε σε μεγαλύτερη έκταση.

Απαιτούμε από τη ΔΕΗ, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας σε περίπτωση που δεν ενεργήσει σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της και την απόφαση του ΣτΕ.

Α. Να επανορθώσει άμεσα την εσκεμμένη μεταφορά χρημάτων πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος προς το χαράτσι, ενέργεια που συνιστά υπεξαίρεση και να μεταφέρει τα χρήματα από την εφορία στην εξόφληση ρεύματος για την οποία προοριζόταν.

Β. Να μην προβεί σε καμιά διακοπή ρεύματος για τις παροχές αυτές αφού, πέραν του ηθικού ζητήματος, σε κάθε τέτοια περίπτωση η διακοπή είναι παράνομη, αποτελώντας παραβίαση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ υπ. αριθμ. 1972/2012, που κρίνει αντισυνταγματικές τις διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ.

 Γ. Να σταματήσει η αναγραφή φράσης «Ειδοποίηση διακοπής» στους λογαριασμούς αυτούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: